Ipari alpinista szakképesítés

Ipari alpinista szakképesítést adó képzés az OMKT Kft szervezésében (engedélyezett képző nyilv.tart. számok: E/2020/000074, B/2020/000648).

A szakképesítés azonosító száma: 10883005

A képzés alpintechnikai részének helyszínét és oktatóját a CSÚCS KSE biztosítja.

(Ezzel a képesítéssel a hagyományos alpintechnikai munkákon túl
lehetőség van kalandparkokban, mászófalaknál is dolgozni.)

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

Le- és bezuhanás veszélyes munkaterületen, helyszínen végzett munka minden olyan esetében, ahol a lezuhanás elleni kollektív védelmi rendszerek nem elegendőek vagy nincsenek kiépítve vagy a környezet ezt nem teszi lehetővé, ipari alpinista munkavégzésre gyártott és engedélyezett egyéni védőeszközök kombinált szakszerű használatának alkalmazása szükséges az adott feladat elvégzéséhez. Hagyományos építőipari módszerekkel (személyemelő kosár, állványzat, létra, pódium,) nem vagy nehezen megközelíthető területeken végzett tevékenység. Épített és természetes környezetben tisztítási, felújítási, építési, bontási, karbantartási és más szakipari tevékenység tartozik az ipari alpinisták munkakörébe.

A szakképesítéssel rendelkező legyen képes:

Épített és természetes környezetben (magas épületeken, építményeken, nagyméretű gépeken, antennákon, tornyokon, zárt terekben, sziklafalakon, légi járműveken, kalandparkokban, „vasalt utakban” mesterséges mászófalakon, barlangokban) tevékenységét elvégezni. A felsorolt területeken szakmájának megfelelően tisztítási, felújítási, építési, bontási, karbantartási és más szakipari tevékenységet végezni. Munkálatokat és mentési feladatokat végezni, nem ipari alpinista személyeket mozgatni és biztosítani. Veszélyhelyzetben lévő személyeknek segítséget nyújtani az ipari alpintechnika felhasználásával.

A képzés elvégzését igazoló tanúsítvány kiadásának feltétele egy portfólió, illetve egy projekt feladat megfelelő szintű elkészítése, valamint a tananyag egészét felölelő záróvizsga eredményes teljesítése.

Az OMKT Kft. által kiállított tanúsítvánnyal lehet jelentkezni a képzőtől független akkreditált vizsgaközpontok által szervezett képesítő vizsgára, aminek eredményes teljesítésével szerezhető meg az államilag elismert szakképesítést igazoló képesítő bizonyítvány.

Képzés helyszíne: Budapest, III. kerület
Előzetes tudásszintfelmérés időpontja: 2024. november 18. 9.00-órától.
Képzés tervezett ideje: 2024. november 19-22., 25-29. (9.00-16.00-ig)
Képzés óraszáma: az előzetes tudásszintfelmérésnek megfelelően.
A képzés díja: az előzetes tudásszintfelmérésnek megfelelően.
A képesítő vizsga várható költsége: 58.000.- Ft (vizsgaközpontonként eltérhet)

Vizsga időpontja: 2024. december 5.

A képzés díja jelentősen csökkenhet a tudásszint függvényében.
A szintfelmérés díja 15.000 Ft, mely a képzés díjából levonható.

A képzés díja tartalmazza a képzésdíjakat, a tanfolyam idejére szükséges felszereléseket és jegyzeteket. Az időpontok a résztvevők számának függvényében módosulhatnak.

Sikeres vizsga esetén EUROPASS bizonyítvány-kiegészítés igényelhető, mellyel az EU-ban lehet munkát vállalni.

Információ:

Borosnyay Balázs
T: 06 30 853-1947
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

 
Borosnyay Balázs | T: 06 30 853-1947 | Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.